Espresso koffiebonen


Espresso is een manier van koffie zetten, bij Espresso wordt heet water onder hoge druk door zeer fijn gemalen koffie wordt geperst.Dit zegt dus eigenlijk nog niets over de bonen, er zijn verschillende bonen soorten die wij speciaal voor de Espresso bereidingswijze in het assortiment hebben opgenomen. Er wordt weleens ten onrechte gedachte dat er voor een Espresso een dure koffie machine nodig is. De belangrijkste onderdelen zijn uiteindelijk goede koffie bonen en de juiste maling. Voor het apparaat zijn diverse mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een Perculator. Hieronder ziet u een selectie met mooie koffie bonen speciaal voor het maken van een espresso!

 

Verse Luna espresso

Verse Luna espresso
Naam: Verse Luna espresso
aantal Aantal: 
€ 4,25

Verse Roma espresso

Verse Roma espresso
Naam: Verse Roma espresso
aantal Aantal: 
€ 4,25

Unieke Haagse Markt espresso

Unieke Haagse Markt espresso
Naam: Unieke Haagse Markt espresso
aantal Aantal: 
€ 4,25

Verse Milano espresso

Verse Milano espresso
Naam: Verse Milano espresso
aantal Aantal: 
€ 4,25

Verse Dicarlo Gold espresso

Verse Dicarlo Gold espresso
Naam: Verse Dicarlo Gold espresso
aantal Aantal: 
€ 19,95
powered by myShop.com

Hoe maak je een heerlijke Espresso?

 

De bereiding van Espresso wordt gekaraktiriseerd door de volgende ingrediënten:

  • 7 tot 10 gram koffie
  • 20 tot 30 seconden doorlooptijd van het water
  • Een druk van 9 tot 16 bar
  • Temperatuur van het water van 92 tot 96 graden
  • Resultaat: ongeveer 30 milileter heerlijke koffie waarin de unieke karakter eigenschappen van de bonen goed uit komen

Deze manier van koffie bereiden wordt niet overal espresse genoemd, in Italie hebben ze het gewoon over een caffe. Een goede espresso herken je naast de smaak aan het bruine laagje wat op de koffie ligt.

 

Wat kan je allemaal maken met een Espresso?

 

Verder zijn er nog talloze variaties op de espresso te noemen, hierbij verschilt de uitleg echter vaak per locatie:

  • Dubbele espresso ookwel een doppio
  • Ristretto (een espresso met een kleinere volume)
  • Caffe lungo (een espresso met een grotere volume)
  • Caffe Americano (een espresso aangevult met heet water, eigenlijk een lungo maar dan minder bitter omdat er apart warm water wordt toegevoegd)
 

Koffievariaties met melk?

 

Naast deze varianten is er ook de mogelijkheid om melk of slagroom te gebruiken, in dit gavel kan je de volgende suggesties proberen:

  • Caffe macchiato (espresso met een toefje melk schuim)
  • Cappuchine (espresso met gestoomde melk en melkschuim in een kopje)
  • Caffe panna (espresso met slagroom)
  • Caffe latte (espresso met gestoomde melk, meer melk dan bij de cappuchino)
  • Latte machiato (gestoomde opschuimmelk met daaraan voorzichtig een espresso toegevoegd, hierdoor ontstaat een gelaagde structuur)
  • Cortado (espresso met een gelijke hoeveelheid warme melk, in Nederland redelijk ongebruikelijk)
  • Flat white (dubbele espresso met heel weinig melk schuim)
Welke bonen u gaat gebruiken is van groot belang in het gehele proces, speciaal voor het maken van Espresso hebben wij diverse soorten bonen in ons assortiment.