Verse losse thee


Thee is een van de meest populaire dranken ter wereld en terecht! Het is een mooi natuur product waar je van kan genieten zonder dat het schadelijk voor de gezondheid is. Kijk rustig verder op de website en geniet van alle mooie producten! Het aantal soorten in verse losse thee is enorm, toch kan er de volgende indeling worden gemaakt:
 
 

 

Bai Mu Dan thee

Bai Mu Dan thee
Soort thee: Witte thee
€ 2,90
Voorraad: 5
bestel
powered by myShop.com

De meest gedronken drank is water, maar deze wordt opgevolgd door thee. Over de gehele wereld wordt het elke dag gedronken, voor de een is het gewoon een drankje en voor andere is het een heel ritueel waar aan gewerkt wordt. Thee is niet alleen geschikt voor de koudere dagen ook met warm weer is onze losse thee een heerlijke dorstlesser, daarnaast zijn er een aantel heerlijke Ice Thee soorten die u een keer geprobeerd moet hebben. Bekijk hierboven ons gehele assortiment verse losse thee.

 

De oorsprong van verse losse thee


Het woord thee is afkomstig uit het Chinees en komt voor in bijna alle talen van de wereld. De naam is eigenlijk alleen van toepassing op zetsels van groene of zwarte thee. Zetsels van andere planten wordt ook vaak thee genoemd maar eigenlijk is een kruiden of vruchtenthee een betere naam. De eerste vermelding in de Westerse literatuur dateert uit 1599, dit in een boek waarin reisverhalen zijn gebundeld. Tot deze verhalen behoort onder meer een verslag van een Perzische koopman, die tijdens een bezoek aan China de Chai Catai had leren kenne. Een drank die bereid werd door bladeren (toen nog niet bekend als theebladeren) te koken in water. Rond 1610 werd een eerste kleine hoeveelheid naar Nederland gebracht. Pas in de 17e eeuw begon de VOC grotere hoeveelheden naar Nederland te verschepen. De thee was afkomstig uit Batavia, het werd hier vanuit China heen gebracht. Sindsdien is er veel verandert, maar de lekkerste traditionele verse losse thee soorten kunt u bij ons nog steeds bestellen.