Oolong thee


Oolong thee, of Oolong, betekent zwarte draak. Deze thee is pas sinds de Ming-tijd bekend en wordt ook wel de zwarte slang genoemd. Volgens het verhaal was de eigenaar van een theetuin zo enorm geschrokken van een zwarte slang dat hij alles achterliet en ervandoor ging. Dagen later keerde hij weer terug na zijn theeblaadjes, deze waren inmiddels geoxideerd door de zonnestralen met als gevolg een aromatische drank. 

Bestel uw Oolong thee online in onze shop, de thee valt onder half gefragmenteerd. De productie van Oolong thee behoort tot de moeilijkste en duurste processen van het maken van thee.

 

 

Oolong thee

Oolong thee
Soort thee: Oolong thee
€ 2,90
Voorraad: 5
bestel
powered by myShop.com

Productieproces Oolong thee

 

Nadat de blaadjes zijn geplukt worden deze een uur lang op grote doeken in de zon gelegd. Hierdoor fermenteert de thee licht. Hierna worden de Oolong thee blaadjes afhankelijk van de soort binnen verder verwerkt. De bladeren worden na het buiten drogen in de zon in een verwarmingstrommel gedaan en ca. 45 minuten op 70 graden gedroogd. Nu kunnen de blaadjes op zuivere katoenen doeken worden geschud, de doeken worden in een grote bal geknoopt. Deze grote bal wordt ca. 20 minuten in een kneed en walsmachine gerold. Vervolgens worden de blaadjes boven de verwarmingstrommel uitgeschut en weer verwarmd. 

Deze gehele behandeling wordt bij sommige theesoorten wel tien keer herhaald om de juiste smaak te krijgen. Op het moment dat de blaadjes aan de randen zwart worden maar in het midden nog groen zijn dan is gewenste resultaat behaalt. Nu kan de thee in de droogtrommel voor de laatste maal zodat deze goed houdbaar is. De theekenners classificeren deze Oolong thee volgens zijn aroma, smaak en nasmaak. Een heerlijke thee die tussen groene en zwarte thee in zit.