Pu Erh thee

Pu Erh thee, of Pu er, is in China al erg lang bekend en begint in Europa ook steeds meer een voet aan de grond te krijgen. In China wordt de Pu Erh thee voorgeschreven bij verschillende klachten, vanwege de medicinale werking volgens de Chinezen.

De thee is genoemd naar een stadje in de Chinese provincie Yunnan. De groene zachte blaadjes worden eerst gestoomd en krijgen daarna een speciale behandeling met schimmelculturen. Hierna worden de blaadjes in een schotel/bak geperst en maandenlang koel opgeslagen. De thee is mild van smaak (aardse smaak) en heeft een groene kleur. (er is ook een rode variant)
 

 

Pu Erh thee

Pu Erh thee
Soort thee: Pu Erh thee
€ 3,95
Voorraad: 5
bestel

 

Reinigen/Detox thee

Reinigen/Detox thee
Soort thee: Pu Erh thee
€ 3,50
Voorraad: 10
bestel
powered by myShop.com
De Pu Erh thee werd oorspronkelijk in vormen geperst zodat het makkelijk te transporteren is, tegenwoordig wordt deze thee ook los verkocht. In tegenstelling tot de meeste groene en zwarte soorten wordt de Pu Erh thee beter en smakelijker door ouderdom. Vanwege de lange rijping is de Pu Erh thee zeer kostbaar. De thee struik die gebruikt wordt groter dan de normale thee plant en wordt gezien als een van de oudste vormen van de thee plant. De planten zijn afkomstig uit het gebied rondom de stad Puer in de Chinese provincie Yunnan, hier wordt de thee de afgelopen 1700 jaar vervaardigd.